Het organiseren van activiteiten

Dit is een passie en hier zetten we ons graag voor in. Bij het organiseren van activiteiten houden we zoveel mogelijk rekening met de individuele behoeften van onze bezoekers.

Eén van onze dagelijkse activiteiten is het gezamenlijk bereiden van de middagmaaltijd.

Elke dag bereiden wij namelijk een warme middagmaaltijd. Deze activiteit doen we vaak in klein groepsverband en onder begeleiding.

  • Bereiding zorgt voor het versterken van de motoriek.
  • De tafeldekken zorgt voor geheugentraining.
  • Het gesprek tijdens het koken zorgt voor socialisering.

Regelmatig maken we gebruik van onze eigen gymzaal aan huis, voor beweging op maat.
Aan creativiteit ook zeker geen gebrek, al onze medewerksters hebben dit namelijk in hun vingers.

Schilderen, samen zingen, woordpuzzels oplossen, behendigheid spelletjes, denkspellen, bloemstukjes maken, houtbewerking, tuinieren, quizzen, bingo, tekenen, spreekwoorden spel en natuurlijk nog veel meer. Dit is een greep uit de vele activiteiten die wij uitvoeren samen met de bezoekers.

Omdat wij verschillende groepen hebben in een week ondernemen wij activiteiten die aansluiten bij de groep bezoekers van die dag.

Balans tussen activiteiten en rust.

Naast het organiseren van activiteiten is het van groot belang om balans te houden tussen actief bezig zijn en rust. In onze activiteitenplanning waarborgen we dit door hier rekening mee te houden.

Sommige bezoekers zijn eraan gewend dat zij thuis na het eten even een rust momentje pakken zoals even in een lekkere stoel zitten en eventueel de ogen even dicht. Voor die mensen hebben wij een zithoek waar je in alle rust even tot jezelf kunt komen.

Een activiteit hoeft niet altijd te bruisen, een activiteit kan ook bestaan uit rustig een ouderwets een LP luisteren, samen wandelen of zomaar kletsen onder het genot van koffie en thee in onze tuin.

Gebruik onderstaande knop om foto’s te bekijken van de activiteiten bij Op ’t Dorp.