Sfeer

De inrichting van de dagbesteding heeft een sfeervolle huiskamer en ingerichte keuken waardoor iemand zich al snel thuis zal voelen. De huiskamer bied voldoende elementen voor ieder persoon, er is ruimte voor gezamenlijke activiteiten maar ook voor rustmomenten. De aangrenzende gymzaal is in tact gebleven zoals deze vroeger was, zodat we hier gebruik van kunnen maken om gezellig te gymmen met elkaar. Rondom de dagbesteding ligt een fijn terras, die van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar regelmatig in het zonnetje wordt gezet. Hier maken we graag gebruik van, voor rust maar ook het dagelijks praatje onder het genot van een bakje koffie of thee.

 

Doelstelling

Samen met de bezoeker (en evt. mantelzorg) stellen wij wensen op om zijn of haar welzijn te vergroten zoals bijvoorbeeld:

  • Stimuleren en in stand houden van zelfredzaamheid
  • Laagdrempelig- en saamhorigheid
  • Aanbieden van structuur
  • Begeleiding bij alle activiteiten
  • Lichamelijke beweging op maat
  • Ontlasting van mantelzorger door maaltijd mee te eten,
  • Mogelijkheid tot persoonlijke verzorging
  • Socialiseren

Door dagelijks terugkerende activiteiten, structuur en begeleiding is er aandacht voor het behalen van (individuele) doelen.

Doelgroep

De doelgroep die past binnen onze dagbesteding zijn ouderen personen die niet rolstoelafhankelijk zijn.

Indicatie

Om deel te kunnen nemen aan de dagbesteding is er een indicatie nodig vanuit de WMO, hiervoor kunnen wij u doorverwijzen met stichting inzet voor zorg of kunt u zelf contact opnemen met de gemeente. Voor vervoer kunt u een vervoersindicatie krijgen of kunnen we afspraken maken.

We leveren nu ook zorg vanuit de WLZ indicatie.

Gaat een bezoeker om verschillende redenen over van een WMO indicatie naar een WLZ indicatie dan kan de bezoeker gewoon bij ons blijven komen. Wij werken samen met Esmeralda Bevers, zij is zorg makelaar en helpt ons en mantelzorgers met de aanvraag. Wij kunnen u met haar in contact brengen. Kijkt u ook eens bij haar op de website voor meer informatie. https://mzmwb.nl/wie-zijn-wij/

Als u besluit om deel te nemen aan onze dagbesteding, dan volgt een kennismakingsgesprek met de deelnemer en familie. Mantelzorger en familie zijn altijd welkom om contact op te nemen. Alles is bespreekbaar.

Heeft u interesse om bij ons aan te sluiten, dan bent u van harte welkom om eens te komen kijken, maak daarvoor wel eerst even een afspraak.