Het begin

Onze dagbesteding is gesitueerd rondom de dorpskern van Halsteren, het is van oorsprong een gymzaaltje dat onderdeel was van de Adrianusschool. De Adrianusschool was een jongensschool maar heeft ondertussen plaats gemaakt voor seniorenwoningen. Later is het gymzaaltje nog jaren in gebruik geweest door de st. Maartenschool en kleine sport verenigingen. Toen de st. Maartensschool zich moest gaan verplaatsen naar de grotere sporthal in Halsteren, is het gebouwtje steeds meer in het verval gekomen. Dat is jammer want eigenlijk was het een pareltje dat moest worden opgepoetst.

Jaren liep ik (Yolande) rond met plannen om een dagbesteding te gaan starten. Als verzorgende ben ik 11 jaar werkzaam geweest bij de thuiszorg. Regelmatig vertelde cliënten mij hoe graag ze de sfeer weer wilden proeven op het dorp en daar zijn wij op door gaan borduren. Zo werd de droom die er was werkelijkheid.

Nu na een aantal jaren kunnen wij met trots zeggen dat het een geslaagd concept is. Wij zijn blij dat de bezoekers er naar uit kijken om elke keer weer naar de dagbesteding te komen.

Samenwerking

We werken nauw samen met Stichting inzet voor zorg.

Missie

Dagbesteding op ’t dorp is een dagbesteding voor ouderen die staat voor:

  • Zelfredzaamheid stimuleren
  • Individuele begeleiding
  • Eenzaamheid verdrijven
  • Waardig en respectvol (be)handelen
  • Samenzijn
  • Motoriek versterken
  • Sfeervolle ambiance, buiten en binnen.

En dit zit allemaal onder één dak. Door personeel dat geschoold is en met hun hart werkt is er een balans. Deze balans zorgt voor de juiste manier van aanpak.

Door werkervaring in de zorg hebben wij als personeel kunnen ondervinden wat de belangrijke punten zijn om zorg op maat te kunnen bieden.

Visie

Onze visie is om ervoor te zorgen dat wij bij dagbesteding op ’t dorp elke bezoeker zien als een waardig persoon en dat hij of zij op een eigen tempo mag werken aan hun eigen unieke doel waarvoor ze naar de dagbesteding komen.

Door het organiseren van activiteiten voor ouderen en hun behoeften leveren we zorg op maat, dit doen we zodat een oudere langer in hun eigen omgeving kan blijven wonen.

Mantelzorgers en andere personen die dicht bij de bezoeker staan zijn bij ons van harte welkom op afspraak, we overleggen regelmatig samen of we doelen moeten bijstellen om zo de zelfstandigheid van de bezoeker optimaal te houden.

Certificering

Wij zijn in het bezit van de volgende certificering:

  • HACCP
  • BHV/EHBO
  • NAH (Scholing omtrent Niet Aangeboren Hersenletsel)

Wij zijn een leerbedrijf erkend door het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven)